• Opening Hours Monday- Friday 9AM - 6PM

Посетете ни в София

ул. "Шести септември" 7

Обадете ни се

024666555

Посетете ни във Варна

ул. „Княз Борис I” 53

Обадете ни се

052 999 600

Посетете ни в София

ул. "Шести септември" 7

Обадете ни се

024666555

Посетете ни във Варна

ул. „Княз Борис I” 53

Обадете ни се

052 999 600

  • Home
  • За родители
  • Поставяне на цели

Поставяне на цели

Ключът към успешен план за кариера е поставянето на цел. За да го направите, трябва да отделите време да обсъдите различните опции със своето дете. Не подхождайте към разговора с очакване да вземете решение веднага. Започнете, като му зададете няколко общи въпроса за неговите мечти и предпочитания:

Бакалавър Великобритания

Мечти

Окуражете го да сподели своите цели, мечти и планове за бъдещето. Не поставяйте бариери пред неговото въображение – изслушайте всяка идея, независимо колко абсурдна ви се вижда.

Интереси

Попитайте го кои професии му се виждат най-интересни. Разпитайте го кои са привлекателните страни на дадена професия, и кои са недостатъците. Заедно обсъдете какво образование ще му трябва, за да придобие необходимата квалификация..

Вашият опит

Споделете кои са предимствата и недостатъците на това, което работите в момента, и на вашите досегашни позиции. Какво ви е мотивирало да се насочите към точно това поприще? Променяли ли сте курса на своята кариера – и ако да, какво ви е подтикнало да го направите и какви са били последствията? Обяснете какво включват вашите задължения и какви умения трябва да притежавате, за да бъдете успешни на тази позиция.


Помислете дали ваш роднина или познат не може да сподели своя опит. Попитайте ги дали не биха могли да заведат младежа на работа. Така, той ще види нагледно как протича деня на дадена позиция.

Ако вашия син или дъщеря не показва интерес да планира своята кариера?

Планирането на бъдещата кариера е огромна отговорност за всеки млад човек, и не един от тях се чувства потиснат от напрежението да вземе решение. Оставете го да мине през процеса с темпото, с което се чувства комфортно.

Не е необичайно за един тийнейджър често да сменя своите предпочитания. Не се притеснявайте – човек прави промени в своята кариера средно 7 пъти в живота си. Когато той е готов, обсъдете всяка опция. Преди да вземете финалното решение, можете да обсъдите различните опции с кариерен консултант.

София
ул. "Шести септември" 7
+359 896 685 155

Варна
ул. „Княз Борис I” 53
052 999 600

За нас

С Advisers, ще достигнете желания университет: вашата първа крачка към успешна кариера.

Политика за поверителност на Образователен център Британика ООД

Copyright © BRITANICA Advisers