• Opening Hours Monday- Friday 9AM - 6PM

Посетете ни в София

ул. "Шести септември" 7

Обадете ни се

024666555

Посетете ни във Варна

ул. „Княз Борис I” 53

Обадете ни се

052 999 600

Посетете ни в София

ул. "Шести септември" 7

Обадете ни се

024666555

Посетете ни във Варна

ул. „Княз Борис I” 53

Обадете ни се

052 999 600

  • Home
  • За родители
  • Кариерно планиране

Кариерно планиране

Дори и преди вашето дете да бъде на възраст, когато трябва да се замисля сериозно какво иска да работи, вие можете да го запознавате с различните типове кариери да го насърчавате да мисли в тази насока. Ето какви стъпки можете да предприемете спрямо възрастта на детето:

Бакалавър Великобритания

До 6 години:

На тази възраст, децата основно планират своята кариера посредством играта. Често, те се поставят в ролята на полицаи, космонавти и пътешественици и участват във фантастични приключения. Не ограничавайте неговите игри. Те помагат на вашето дете да развие социални умения и да се подготви за живота на възрастен.

Бакалавър Великобритания

6 – 12 години:

Първите класове в училище вашето дете е любопитно и жадно за нови знания. Окуражавайте го да взема участие в клубове, кръжоци или други извънкласни дейности, които го интересуват. Някое от тези хобита може да се превърне в неговото бъдещо поприще.

Бакалавър Великобритания

12 – 14 години:

Вашето дете става все по-самостоятелно. Правилно разпределени отговорности ще му помогнат да стане по-уверено и организирано. Насърчете го да потърси повече възможности да придобива опит в света на работата – с неплатени стажове и доброволческа работа. Този ранен опит ще му помогне да се ориентира по-лесно и да направи по-добър избор.

Бакалавър Великобритания

14 – 16 години:

Вашият пораснал син или дъщеря трябва да се фокусира върху това да поддържа добър успех в училище, и да участва в извънкласни дейности, съгласно неговите хобита и интереси. Можете да го насърчите да търси различни възможности за изява и да поема ролята на лидер.

На тази възраст можете да проведете вашите първи разговори за тяхната кариера. Не започвайте разговора с готови планове – нека вашият син или дъщеря сподели своите идеи, и едва тогава можете да допълните с няколко предложения. Обсъдете предимствата и недостатъците на всяка опция. Помислете дали има начини младият човек да получи достъп до някоя от желаните кариери – чрез доброволческа работа или неплатен стаж.

Бакалавър Великобритания

17 – 18 години:

Време е младият човек да вземе окончателно решение какво да учи. Не настоявайте той на всяка цена да приеме вашите предложения – няма как да постигне удовлетворение в своята кариера, ако не работи в сфера, която му харесва. Помислете коя държава и университет ще му дадат най-добро образование и възможности за растеж. Уговорете консултация с кариерен съветник, който ще ви насочи какви да бъдат следващите стъпки.

София
ул. "Шести септември" 7
+359 896 685 155

Варна
ул. „Княз Борис I” 53
052 999 600

За нас

С Advisers, ще достигнете желания университет: вашата първа крачка към успешна кариера.

Политика за поверителност на Образователен център Британика ООД

Copyright © BRITANICA Advisers