• Opening Hours Monday- Friday 9AM - 6PM

Посетете ни в София

ул. "Шести септември" 7

Обадете ни се

024666555

Посетете ни във Варна

ул. „Княз Борис I” 53

Обадете ни се

052 999 600

Посетете ни в София

ул. "Шести септември" 7

Обадете ни се

024666555

Посетете ни във Варна

ул. „Княз Борис I” 53

Обадете ни се

052 999 600

 • Home
 • Кандидатстване бакалавър
 • Холандия

Кандидатстване бакалавърска степен в Холандия

С 13 университета в топ 200 за света и признание от работодатели от цял свят, Холандия е лидер в образованието и предпочитана дестинация за много международни студенти. Страната е известна с интерактивен модел на преподаване: вместо стандартната лекция, часовете включват дискусии по належащи въпроси в дадената сфера, където всеки е свободен да изрази своето мнение. Така, вие развивате своите умения за аргументация, анализ и критическо мислене.

Холандия предлага над 2100 програми на английски език във всякакви дисциплини. Университетите са разделени на два типа: Research (изследователски), фокусирани върху изследователски методи в академична среда, и Applied Sciences (университети по приложни науки), които наблягат на практически знания и hands-on experience. Изборът на тип университет трябва да отразява вашата цел: да катерите академичната стълбица или да станете успешен професионалист.

Кандидатстването става през централизираната система STUDIELINK. Имате право да изберете до 4 специалности, само една от които може да бъде програма с фиксирана квота (Numerus Fixus). Програмите с фиксирана квота включват най-търсени специалности като медицина, дентална медицина и фармация. Често те поставят допълнителни изисквания към кандидатите като полагането на изпит или даване на интервю.

Документите за кандидатстване включват:

 • Мотивационното писмо изразява вашата мотивация за предмета, а вашето резюме (CV) ви дава шанс да покажете своите постижения.
 • Трябва да представите две препоръки от преподавател или академичен съветник. Те трябва да акцентират върху това дали притежавате качествата, да станете успешен професионалист
  • Ако сте в гимназията: академична справка с оценките от 9., 10. и 11. клас;
  • Ако сте завършили: преведена и легализирана диплома;
 • Приемат се сертификатите на Cambridge - CAE и CPE - или изпитът IELTS
  • Специалности Arts & Design изискват да изпратите своето авторско портфолио;
  • Някои специалности включват и кандидат-студентски изпити;
  • Възможно е да получите покана за интервю;

Финансиране

Таксата за холандски университет за учебна година 2018/2019 е €2060. За щастие, студентите от Европейския съюз могат да се възползват от студентски кредит, който покрива пълния размер на таксата.

Много университети отпускат стипендии по успех и заслуги. Студенти от Европейския съюз могат да се възползват от "Еразмус +", стипендия за студенти, които желаят да учат в чужбина или да започнат стаж в рамките на Европейския съюз.

Настаняване

Университетите в Холандия не предлагат възможности за настаняване на своите студенти. Това означава, че трябва да се свържете директно с местни агенции за недвижими имоти. Да намерите жилище, което да отговаря на вашите предпочитания за условия, локация и цена, може да отнеме време, а конкуренцията е голяма. Ще увеличите своите шансове, ако започнете търсенето си веднага след крайния срок на подаване на документи.

Някои университети партнират с агенции за настаняване. Ако се затруднявате да откриете жилище, можете да се обърнете към вашето учебно заведение за помощ.

Ето как протича процесът по кандидатстване:

1

Избор на специалност

2

Избор на университет

3

Свързване с избраните университети през STUDIELINK

Университетите ви отговарят какви документи трябва да предоставите
4

Подготовка на необходимите документи

15 ЯНУАРИ

Специалности с фиксирана квота:

Подаване на документи
1 МАЙ

Краен срок

за останалите специалности.
5

Кандидатстване за финансиранеСофия
ул. "Шести септември" 7
+359 896 685 155

Варна
ул. „Княз Борис I” 53
052 999 600

За нас

С Advisers, ще достигнете желания университет: вашата първа крачка към успешна кариера.

Политика за поверителност на Образователен център Британика ООД

Copyright © BRITANICA Advisers